Blog > Komentarze do wpisu

Toskańskie frytki wg. Nigelli

Zaczyna się weekend więc można sobie trochę pofolgować. Np. z porcją frytek. Ale te nie są nudne. Przepis podpatrzyłam w programie Nigellissima i na prawdę mnie zaintrygował, bo to inne spojrzenie na coś co wydaje nam się dobrze znane. Wiem, że wkładanie wszystkich ziemniaków do zimnego oleju wydaje się być świętokradztwem, ale dziś będę trzymać się wersji "Kuchennej bogini".


 


Blog został przeniesiony. Jego nowy adres to OKOLICEPALNIKA.PL Wszystkie przepisy zostały tam przeniesione.

Przepis na toskańskie frytki znajdziesz klikając >TUTAJ<



sobota, 18 stycznia 2014, panna_ce

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2014/01/19 12:59:09
Wyglądają pysznie, ale bałabym się, że tak przyrządzone będą bardzo nasiąknięte tłuszczem - choć na zdjęciach wcale tak nie wyglądają :)
-
2014/01/19 22:06:14
Byłam dokładnie tego samego zdania. Właściwie robiąc ten przepis chciałam raczej utrzeć nosa Nigelli i już szykowałam się do wpisu typu "frytkowa klapa za sprawą Nigelli" tymczasem okazało się, że wcale nie nabrały dużo tłuszczu i były bardzo chrupiące. Wszystko jest w tym wypadku kwestią czasu i finalnej temperatury do jakiej doprowadzimy olej :)
-
2014/01/22 00:10:38
Dobrze, że zioła dodawane są na końcu to nie spalą się, a olej i tak nabierze od nich aromatu, czosnek zaś potrzebuje byc dłużej w oleju. Możnaby już wcześniej do oleju, na którym będziemy smażyć frytki wrzucić te czosnki i macerować, potem smażyć na tym oleju. Świetny blog!
-
2014/01/27 06:21:58
Wyglądają bardzo smakowicie. Dzięki za przepis.
-
2014/02/25 05:26:09
Lubię frytki i kiedy mam okazję, jem je. Nie zdarza się to często, więc nie robię sobie wielkich wyrzutów.
Twój przepis może zmienić moje nastawienie do frytek. :)
-
2014/02/25 13:48:07
Drogi gościu - u mnie jest dokładnie tak samo. Ostatnio zrobiłam nieco odchudzoną wersję tych frytek - zachowałam zaromatyzowany olej, w którym robiłam te frytki. Tym razem ziemniaki wrzuciłam na blachę, skropiłam tym olejem, dodałam trochę ziół i czosnku i piekłam w piekarniku. Też pyszne, a wyrzutów sumienia mniej ;)
-
2014/02/28 14:07:56
O jak pysznie wygląda, koniecznie muszę zrobić!
-
2014/02/28 23:41:54
sw-elzbieta.com -> mam nadzieję, że Ci zasmakują :) Koniecznie podziel się efektami :)
-
2014/03/01 10:44:26
Wyglądają fantastycznie, na pewno są smakowite. Pozdrawiam:)
-
2014/03/01 13:29:35
Z pamiętnika Inżyniera -> zgadłaś, a mój chłopak się w nich zakochał ;)
-
2014/03/05 13:55:33
O takim przepisie jeszcze nie słyszałam nigdy, ale skoro sprawdzony i działa, to chyba się pokuszę!
-
2014/03/05 15:25:20
działa działa :)
-
Gość: mfrieske, *.play-internet.pl
2014/06/29 17:36:51
Super przepis. Ja jednak wolałabym wersję bez takiej ilości oleju, więc pokrojone ziemniaki w łódeczki wymieszałam z "sosem": ziołami prowansalskimi, oliwą z oliwek, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, sól, pieprz, wyłożyłam na blachę i włożyłam na ok. pół godziny do piekarnika. Takie ziemniaczki smakują świetnie i z kotletem schabowym i rybnym!
Kulinarny Blog Roku

Przepisy konkursowe


Reklama

Bądź na bieżąco

Polub na Facebooku

Obserwuj na Twitterze

Śledź na Pinterest
Pinterest

Podglądaj na Stylowi.pl
Google+
Partnerzy

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi
zBLOGowani.pl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...