Wpisy z tagiem: kurczak

poniedziałek, 19 czerwca 2017

Mam ogromną słabość do kuchni azjatyckiej. Dzięki niej w kilka minut można przygotować smaczne i efektowne danie. Warto mieć w spiżarce kilka podstawowych produktów charakterystycznych dla azjatyckich potraw. Reszta to już tylko kwestia waszej weny. Efekty takich eksperymentów potrafią być zaskakująco smaczne. Tak jak stało się to w przypadku tej zupy kokosowej. Wypróbujcie, a nie pożałujecie.

zupa kokosowa z kurczakiem, makaron z cukinii, makaron warzywny, przepis na zupę kokosową, jak zrobić zupę kokosową

czwartek, 08 października 2015

Jeśli kiedykolwiek najdzie was ochota na coś aromatycznego i sycącego, możecie być pewni, że składnikiem po który powinniście sięgnąć jest szarpany kurczak. Nie ma takiej możliwości, żeby przy jego wykorzystaniu wyszło wam coś niesmacznego. Po prostu nie ma takiej opcji.

Skąd ta nazwa? Z pewnością słyszeliście kiedyś o tzw. szarpanej wieprzowinie (pulled pork) - długo gotowanej, mięciutkiej i rozpadającej się na kawałki. Co otrzymacie jeśli wykorzystacie chudsze mięso np. kurczaka? Zdrowszą i szybszą wariację na ten temat. Zapewniam Was, że zakochacie się w nim od pierwszego spróbowania. 

Szarpany kurczak świetnie sprawdzi się np. na kanapkach lub w tacosach. Możliwości są właściwie nieograniczone. Podobnie jak i wersje smakowe. Dzisiaj zdecydowałam się na wersję meksykańską, ale wariantów jest tak wiele, jak kucharzy, którzy przygotowują szarpanego kurczaka. 

Pulled chicken, szarpany kurczak


Kulinarny Blog Roku

Przepisy konkursowe


Reklama

Bądź na bieżąco

Polub na Facebooku

Obserwuj na Twitterze

Śledź na Pinterest
Pinterest

Podglądaj na Stylowi.pl
Google+
Partnerzy

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi Odszukaj.com - przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl
stat4u
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...