Wpisy z tagiem: sylwester

wtorek, 11 lipca 2017

Prosta przekąska na imprezę, która zrobi wrażenie na gościach i zasmakuje każdemu? A może lekka kolacja w ciepły, letni wieczór? Bez względu na to, jakiego przepisu poszukujecie, roladki z bakłażana sprawdzą się doskonale. Co więcej, podstawowy przepis możecie dowolnie modyfikować. Dzisiaj prezentuję wam moją ulubioną wersję z pastą na bazie sera feta i orzechów. Koniecznie spróbujcie i dajcie mi znać, jak wam smakowała!

przepis na roladki z bakłażana, jak zrobić roladki z bakłażana, grillowany bakłażan, przepis na roladki z bakłażana z pastą orzechową

poniedziałek, 26 czerwca 2017

Osobiście niezbyt często przygotowuję różnego rodzaju sałatki. Mam tu na myśli takie klasyczne, imieninowe pozycje, które z pewnością ktoś wam zaserwuje w czasie wizyty u cioci. Nie znaczy, ze ich nie lubię. Wręcz przeciwnie - za jarzynową dałabym się pokroić. I właśnie takie okazje jak dzisiejsza każą mi się zastanowić dlaczego nie robię tego częściej. Może z lenistwa? Jeśli was też ogranicza ten powód, mam dla was przepis na szybką sałatkę, którą przygotujcie dosłownie w kilka chwil - nawet gdy goście już pukają do drzwi. Zapewniam was, że sałatka z selera konserwowego, ananasa i szynki na stałe wejdzie do waszego kulinarnego repertuaru.

Sałatka z selera konserwowego i ananasa, przepis na sałatkę z selera i ananasa, jak zrobić sałatkę z selera i ananasa, sałatka z selera konserwowego, anasa i szynki, prosta sałatka, szybka sałatka


środa, 05 kwietnia 2017

Za każdym razem kiedy ktoś z moim znajomych wybiera się w góry, proszę go o przywiezienie mi małego zapasu oscypków. Kto próbował tych oryginalnych, z pewnością doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że nie mogą się równać z nimi żadne wędzone serki, ani nic co próbuje oscypki udawać. Tak naprawdę można je jeść bez jakiejkolwiek obróbki, ale moim zdaniem zdecydowanie najlepszymi są te, podawane na ciepło.

Dzisiaj przedstawiam wam jeden z moich ulubionych przepisów na przystawkę z oscypkiem, burakami i kabanosami. Świetnie sprawdzi się na każdym przyjęciu.

grillowany oscypek na ciepło z burakami, przekąska na imprezę,


piątek, 31 marca 2017

Od dłuższego czasu męczyła mnie ochota na coś słodkiego. W końcu udało mi się zorientować, że mój mózg domagał się sernika. Ale pieczenie całej blachy sernika na nasz duet to drobna przesada. I wtedy do głowy wpadł mi pomysł na mini serniczki. Oczywiście nie mogło obyć się bez mojego ulubionego połączenia smaków: czekolady i pomarańczy. Bomba!

przepis na mini serniczki na zimno, pomarańczowe mini serniczki na zimno, jak zrobić pomarańczowe serniczki na zimno


środa, 29 marca 2017

Wpadają goście? Chyba warto zaserwować im coś ciekawszego niż chipsy i paluszki? Kilka razy podsuwałam wam już parę ciekawych pomysłów. Myślę, że ten przepis też się dobrze sprawdzi w takiej sytuacji. Pamiętajcie, że quiche możecie również przygotować w dużej foremce, jako dużą tartę, którą dopiero później pokroicie na kawałki.

Przeppis na quiche z papryką i pieczarkami, jak zrobić quiche, przepis na kruche ciasto, jak zrobić kruche ciasto


wtorek, 28 marca 2017

Szybka i słodka przekąska, w sam raz gdy najdzie was ochota na coś słodkiego. Dodatek koniaku sprawia, że trufle czekoladowe zyskają niepowtarzalny i bardziej wykwintny smak. Oczywiście, jeśli nie lubicie koniaku, możecie go pominąć lub zastąpić innym alkoholem.

Trufle czekoladowe z koniakiem, jak zrobić trufle czekoladowe, przepis na trufle czekoladowe, proste trufle czekoladowe


poniedziałek, 27 marca 2017

A gdyby tak pojechać w góry? Cóż, w ten weekend nie udało mi się wyrwać do Zakopanego, ale za to zdążyłam przygotować pyszne wytrawne muffinki, które smakują jak pod Tatrami. Muffinki z oscypkiem i żurawiną doskonale sprawdzą się na śniadanie, dając wam energię na cały dzień.

przepis na wytrawne muffinki, jak zrobić wytrawne muffinki z oscypkiem i żurawiną, ciasto na wytrawne muffinki


poniedziałek, 07 kwietnia 2014

Szpinak to taki mój mały nałóg. Zawsze, pod różną postacią, musi być w lodówce. Wtedy nawet gdy nie mam za bardzo ochoty gotować lub zupełnie nie wiem co przygotować ze szpinakiem uda się wymyślić coś na szybko i coś co zachwyci każdego.

Tym razem padł na połączenie go z rybą i ciastem francuskim. Musicie mi uwierzyć na słowo - pycha! Takie małe poduszeczki świetnie sprawdzą się na każdym przyjęciu lub po prostu jako przekąska. Świetnie smakują na ciepło, ale podejrzewam, że na zimno byłyby równie dobre, chociaż u nas żadna nie zdążyła wystygnąć :)


/

 
1 , 2 , 3 , 4
Kulinarny Blog Roku

Przepisy konkursowe


Reklama

Bądź na bieżąco

Polub na Facebooku

Obserwuj na Twitterze

Śledź na Pinterest
Pinterest

Podglądaj na Stylowi.pl
Google+
Partnerzy

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top Blogi
zBLOGowani.pl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...